Draperi

posted in: Allgemein | 0

Idag jobbade vi igen med dockan. Men idag skulle vi kombinera det vi lärde oss under förra lektionen, dvs att skapa en mall för ett liv och draperi. Lite svårt var det och jag skulle ha velat att jag hade förberett mig lite med inspirationsbilder. Men det fanns bara några minuter att göra så. Alltså funderade jag på vad jag tycker är mest spännande just nu och eftersom jag ville göra något annorlunda och inte bara några väck här och där på en överdel eller klänning som jag själv skulle bära, eftersom jag tycker om klara och raka linjer.
Nä, jag vara tvungen att byta vinkeln och då kom jag att tänka på boken jag lyssnar på just nu ”Red Rising” by Pierce Brown och att jag alltid har älskat kostymskapande. Så jag föreställde mig att jag ville göra överdelen till karaktären ”Mustang”. Hon är smart, stark och så klart jättesnygg. Läs eller lyssna på boken, den är bra. I alla fall var tanken med ”draperi-överdelen” att skapa en fantasy outfit med lite piff och militärkänsla, därför draperiet på höger axeln som skulle påminna om militära axeluppsättningar. Anledning varför jag gjorde höftpartierna mycket öppna, är att jag tyckte outfiten skulle vara praktiskt (eftersom hon är en krigare och ska rida häst) och feminin samtidigt. Jag hade föreställt mig att tyget skulle vara slitstarkt, gjort av grovt thailändskt siden i brun färg på svarta ridbyxor.

Leave a Reply