lilla modelinje kväll 2016/17

posted in: Allgemein | 0

Nu är det slut med kvällskursen Lilla Modelinje. Två terminer åkte jag två dagar i veckan till Hagagatan. Jag lärde mig mycket. Bland annat hur man förändrar grundmönster till ett helt annorlunda och nytt. Vi lärde oss rita modeteckningar och plaggskisser. Det var roligt att man inte måste vara superduktig för att kunna rita modeller med kläder på. Det finns ju vissa tips och tricks. Det var kul att lära sig även nya målartekniker så som akvarell och att teckna med alkoholbaserade pennor. Jag lärde mig även att sy vissa grunddetaljer, som dolt blixtlås, påsydda fickor och insnitt. Alla lärde vi oss varierande saker, eftersom alla tillverkade olika kläder med olika designs.
Det första plagget vi sydde var en kjol. Kjolar bär jag dock inte särskild ofta, så jag gjorde en 60-tals modell som man skulle kunna kombinera med en enkel vitt t-shirt om man vill. Andra plagget blev en jacka gjord av brokat och en enkel topp i vävt tyg. Jackan älskar jag. Den är fin till Jeans och andra byxor. Anledning varför jag vill göra den, var att lära mig att fodra. Det var inte så svårt som jag trodde.
Så klart sydde vi inte bara. Vi fick även tre uppgifter där vi skulle hitta på en kollektion av ca 10 plagg. Första kollektion hade inget tema. Här visade de flesta de kläder som vi själva vill ha i skåpet. Andra uppgiften var mera omfattande. Vi skulle välja ett företag och designa 10 plagg i deras anda. När ävi skapade kollektionen, skulle vi tänka på kollektionens namn, målgrupp, tyg, färgkarta. Vi skulle göra en skissbok och ett moodboard. Tredje uppgiften hade samma krav dock skulle kollektionen baseras på en sak, så som en färg, en typ av tyg eller något liknande. Den skulle helt enkelt visa upp enröd tråd genom hela kollektionen. Jag valde färgen bärnsten, eftersom det är mitt flicknamn.
Jag glömde nästan berätta att vi även lärde oss att rita plaggskisser för hand och med Illustrator. Jag har jobbet med många Adobe program, dock aldrig hittad nöjen att använda just detta program. Att rita plaggskisser i Illustrator är super enkelt och ger allting en professionell finish.

Leave a Reply