Acetat

Mjukt och mattglänsande fodertyg, tyget är följsamt. Bäst lämplig för att fodrar jackor, kavaj och rock, men även gardiner och annan dekoration
Yta: slät
Optik: glänsande
Transparens: medel, inte helt opak
Känsla: mjuk

BI-Strech

Tyget ser ut som gabardin, dock betyder BI-elasticitet att det kan töja sig både i varpen och i vävten. Det betyder att tyget återgå till sin ursprungliga position tillbaka. Detta kan ha fördelar på ställen där kroppen buktar ut tyget, så t.ex. på knäna eller armbågar.
Yta: slät
Optik: glänsande
Transparens: medel, inte helt opak
Känsla: mjuk

Brokat

Tyget är vävt i atlasbindning och guld- och silvertråd är virkat i tyget. Tyget är gjord av rayon (viskosfibrer) eller av siden. Tyget är av hög kvalitet och mycket glänsande, dock är den inte mycket slitstarkt. Det används för tillverkning av dyra kläder eller för möbelklädnad. För möbeltapetsering föredras brokat av syntetfibrer, på grund av att sidenbrokat är mycket skör.
Yta: slät
Optik: glänsande
Transparens: opak
Känsla: mjuk

Bävernylon

Är ett slitstarkt tyg, som består av 50% bomull och 50% nylon eller polyamid. Det har en vattenavvisande finish och används därför för overaller, jackor och annat som ska vara vattenavvisande. Tygets egenskaper liknar bäverns päls i karakteristika och strukturen. Det är strukturerad med diagonala ränder.
Yta: strukturerad
Optik: glänsande
Transparens: opak
Känsla: mjuk

Bomull

Tyget är mycket tvättålig och slitstarkt, håller kroppen varm när det är kallt och svalka i varma klimatområden. Egyptiskt bomull anses ha den bästa kavlitén, eftersom deras fibrer är längst. Bomull finns i alla vävda och virkade former. Den kan vara lätt eller tungt och finns från den finaste Muslin till den tyngsta Canvas.
Yta: slät
Optik: matt
Transparens: opak
Känsla: mjuk

Chiffong

Ursprungligen tillverkades det av siden, men nuförtiden oftast av polyester. Tyget är genomskinligt, mjukt och mycket lätt.
Yta: struktur Optik: fin och matt Transparens: genomskinligt

Courtelle Stretch

Courtelle är en akryl fiber som efterliknar ull. Akryl är en konstgjord fiber, framställd av petroleum-kemiska processer. Garn och tyger är lätta. Dehar en bra färglyster och är färgäkta, samt de är lätta att tvätta. Dock blir plaggen luddiga och pilliga efter många tvätt. Courtelle garn ska förhindra det sistnämnda. Courtelle stretch betyder att tyget är en jersey stickat av courtelle akryl garn och tyget inneha bi-elasticitet.

Crêpe

Även skriven Kräpp, är ett vävd tyg med en krusig yta, på grund av vriden garn. Finns i ylle, bomull och satäng.

Chino

Halvtungt tyg, gjord av twill (länk) vävd bomull eller bomull-polyester med en lätt glänsande yta. Används oftast för byxor och ursprungligen i militärkläder.

Damast

Namnet kommer från Damaskus, där kinesisk silke stannade på handelsrutten. Jaquardvävd tyg av hög kvalitet. Liknar Brokat. Tillverkat av linne, bomull eller blandningar. Används oftast som bordsduk och möbeltyger.

Denim

Starkt, twillvävt tyg eller kypertvävt, färgad varptråd (vanliga fall blå) och en vitt vävt tråd. Används mest för arbetskläder, jeans, jackor, kjol och även som möbeltyg.Har diagonala ränder.
Yta: Struktur Optik: matt Transparens: Opak , Känsla: lätt motstånd, robust

Duchess

Tunt, högglansigt satängtyg, kan vara av siden, viskos eller konstfibrer. Duchessesatäng är lite stel jämfört med vanligt satäng. Den används framförallt för festkläder och kjolar som ska ha mer volym och inte falla så lätt. Lite stuns finns i materialet.
Yta: slät Optik: glänsande Transparens: Opak Känsla: kyligt, stel

Flanell

Vävt vanligtvis i bomull, ursprungligen i ylle. Rätsida av tyget är slät och undersidan är ruggad. Värmer särskild bra kroppen. Passar bra till fritidskläder och sovkläder.
Yta: luddigt
Optik: matt
Transparens: Opak
Känsla: mjuk

Frotté

Vävd i öglor, strukturen kommer från vävsättet, som skapas genom dubbelvävning i vävten. Klipps öglorna upp, kallas tyget för Velourfrotté. Traditionell används tyget för badtextilier.
Yta: Luddigt, frotté
Optik: matt
Transparens: Opak
Känsla: mjuk

Filt

Sammanpressat material av fårull eller andra djurhår. Filtning framställs i en mekaniskt process av värme och fukt. Det finns olika typer av filt, till exempel Loden eller andra tyger i kläde.
Yta: slät
Optik: matt
Transparens: opak
Känsla: mjuk

Fleece

Tyg i mikrofiber, 100% polyester eller från återvunna PET flaskor, där plasten har spunnits till nya fibrer. Ytan är luddig, typiska egenskaper är att tyget håller kroppens värme mycket bra, är luftgenomsläppligt. Tyget används till plädar och fritidskläder. Det tvättas lätt, men tål inte höga temperaturer. Fibrer som lossnar i tvättprocessen bryts inte ner och är svårt att se med mänskliga ögat. De hamna ohindrat i avloppsrensningen och i naturen.
Yta: slät
Optik: matt
Transparens: opak
Känsla: mjuk